STATUS UPDATED!
Uitm Puncak Alam
the legend of suraya: harapan .

Thursday, October 6, 2011

harapan .

Assalamualaikum.

dalam sepi aku menangisi nasibku sendiri. melihat diriku di hadapan cermin soalah-olah melihat seorang yg sgt2 lemah. lemahkah aku kini? ya. sangat2 lemah! aku x mampu menempis semua ini dari terus menular menjatuhkan diriku. kesakitan yangku alami kini begitu mencengkam diriku, begitu pahit untuk ditelan. begitu seksa untuk dihadapi. teramat beerti d hatiku selamanya. akanku engat hari-hari yang susah ini buat selamanyea. akanku engat segala perbuatan 'manusia' itu. aku mungkin tidak akan membalas perbuatannyea namun dalam diam aku berdoa agar Allah membalasnyea.

aku tidak mampu berkata-kata lagi. seluas lautan sepanjang pantai itulah aku. mengharungi lautan amarah yang mendalam membuatkan aku menjadi kuat. keringat yangku luahkan akanku simpan kini dan selamanyea. walaupun air mataku sudahp0n banyak dikeluarkan namun aku sedar yang air mata ini adalah bukti pda diriku sendiri yang aku tidak egois dan aku manusia biasa yang juga mempunyai perasaan yang perlu dihormati.

tiada orang tahu cerita sebenar. tiada orang memhami diri ini. mereka hanya mendengar pada sebelah pihak sahaja. bolehkah itu ? sekiranyea dihadapkan ke mahkamah saya pasti mahkamah itu tidak diiktiraf. HANCUR.

alhamdulillah.

tatkala aku menangisi segala keringatku. tatkala aku membuang masa dengan mengelap air mataku , adea seseorang yang sentiasa bersamaku. yang tidak pernah jemu mendengar luahan hatiku. yang tidak pernah berubah hatinyea menerimaku.
Terima kasih FAQIH :)
sungguh,
maruah saya tercabar dengan sikap 'manusia' itu tapi FAQIH selalu ckp

'sue,sabar..Allah nk uji sue tu. tabahkan hati k?'

yea. Terima kasih atas nasihat tu. terima kasih kerana selalu menemani diri ini di saat sue memerlukannyea. MFH <3

No comments:

Post a Comment