STATUS UPDATED!
Uitm Puncak Alam
the legend of suraya: hidup jangan pernah nak menyusahkan owam laen

Monday, June 6, 2011

hidup jangan pernah nak menyusahkan owam laen

assalamualaikum.

Dear readers,

Hidup jangan pernah nak menyusahkan owam laen.yes, the title is the best title ever.
Hidup bagaikan layang-layang , kadang-kadang kita jatuh dan kadang-kadang kita naek dengan tinggi sekali. Bagi aku hidup memang menyakitkan. Tidak perlu menyusahkan orang laen hanya untuk kehendak kita semata-mata. Aku benci akan orang yang hidupnyea hanya membanggakan diri dengan kata ‘ ya, aku mampu lakukan segala-galanya sendiri , ya aku hebat ! aku boleh buat apa sahaja asalkan aku bahagia dengan melihat penderitaan orang laen!’ Ini adalah statement yang aku paling benci , tidakkah adea sekelumit perasaan padanya ? adakah hidupnya bahagia ? tuhan sahaja yang taw . ya, aku kini semakin tabah menghadapi segala-galanya malah aku semakin berani dengan ape yangku lakukan.

Ceritanya begini ….

Pada mulanya layang-layang ku itu telah diikat kemas dengan layang-layang laen tapi disebabkan ada kesilapan yang sememangnya tidak dirancang maka putuslah tali itu dan disebabkan putusnya tali itu maka putuslah segala-galanya. Aku berhajat untuk mencari kembali tali itu tapi malangnya semakin aku dekat dengan tali itu semakin jauh tali itu lari dariku. Malang nasibku.

Aku terus mencari dan mengejar tali itu dan *tutttttttt hancur berkecai ! tidak ku sangka pencarianku kali ini hanyalah sia-sia malah semakin membuatkan aku ingin lari dari tali itu ! aku seakan-akan ingin terbang sendirian , sepi tanpa teman d sisi. Aku benci ! sungguh aku tidak sangka apa yang dikeluarkan oleh mulut punya ‘tali’ itu. Aku tidak tahu lagi apa yang harusku lakukan. Kata akhirku untukmu semoga kau bahagia dan semoga kau dapat penggantiku yang sememangnya tidak berguna ini !
Ya , aku memang seorang KAWAN , ADIK , dan ANAK yang tidak berguna. Sudahla, aku letih untuk berhadapan denganmu. Ceritaku kali ini akanku tamatkan begini sahaja , aku letih untuk semua ini . selamat tinggal layang-layang T_T

Cik temut yang sakit hati T_T

1 comment: