STATUS UPDATED!
Uitm Puncak Alam
the legend of suraya: ikhlas dari hati :)

Monday, February 25, 2013

ikhlas dari hati :)

assalamualaikum ,

selamat malam duhai pembaca setia. pada malam ini saya dengan rendah hati ini meluahkan perasaan yg saia pendam .

dalam diam sudah hampir seminggu lebih ak hidup dengan air mata. bila di dalam kelas hidup berteman bersama kawan2 membuatkan ak ketawa riang ria namun tanpa pengetahuan org laen, bila d bilik ak menangis tanpa henti .airmata turun dengan lajunya tanpa ada tanda2 utk berhenti . ujian demk ujian Allah berikan padaku dan ak cuba utk hadapi dengan tenang namun air tidak akan selalu tenang seperti mana hatiku yg cepat tersentuh. ak hidup dengan air mata :)

sungguh ak membenarkan hati ak disakiti namun ak taw hatiku tidaj sekuat pokok yg mampu redah angin dan hujan lebat . ak hanyala ranting kayu yg tidak bermaya.

M E N A N G I S

itu jea pekara yg ak boleh buat .utk mengadu yea ak telah mengadu pada yg Esa.
alhamdulillah ak tenang selepas itu namun beberapa ketika selepas itu air mata masih keluar dn ak tidur dengan air mata yg masih bersisa d pipiku ini.

awak semua ,

sedikit pertanyaan yg sy mahu lemparkan . mengapa dan kenapa hati peremouan mudah terusik? kenape perempuan mudah rasa seolah2 dpjnggirkan? hati terasa sayu dan layu.

H A R G A I

setelah bertahun2 mengukir cinta sejati namun kini perkataan 'hargai' itu seolah2 tidak wujud dalam kamus hidup . kenapa dan mengapakah? salah diri ini kah?

yea.

salahkan diriku . saia yg besalah sbb terlalu bekasar dan. mafkan saia . saia cuba kembali seperti dlu . zaman bahagia kita berdua nmun apakandaya, awk yg tidak benarkan. awk biarkan kita jd spt ini .

andai ini takdir kita , saya biarkan ianya berlaku . saya biarkan awan mendung menjadi pendmping diri saia . saia tampak kuat d luar . senyum gelak semuanya pekara biasa yg saia mampu lakukan . jangan bimbang, saia doakan yg terbaek utk awak .

istilah 'fake smile' telahpon wujud dalam diriku sudah beberapa munggu yg lalu . dari hari ke hari saya belajar menilai org , belajar menghargai dan beljar utk dihrgai . semua manusi dalan hidup ini tidak sempurna dan bgitu juga saia .

saya mungkin bengis , kasar , garang , pemarah dan degil orangnyea tp hati saia cpt sejuk . saya taw saia ego namun utk awk ego saia sudah dtepis namun skali lg apakandaya , manusia selalu berubah mengikut masa .

terima kasih untuk segalanya cinta..

sekian,
coretan ikhlas dari cik temut :)

No comments:

Post a Comment